Wespenbestrijders razend druk in deze tijd van het jaar

Gepubliceerd op 12 oktober 2023 om 12:21

Meestal zien we zulke aantallen wespen in de zomer. De activiteit kwam vooral laat op gang. Juli en augustus vielen eigenlijk een beetje tegen. Daarom plannen ongediertebestrijders hun vakanties bewust niet in de zomermaanden, maar vaker in oktober.  Nu is het echter behoorlijk druk, omdat mensen op vakantie gaan terwijl er eigenlijk genoeg te doen is. Ze zijn normaal gesproken een zomerprobleem, maar in de herfst verwacht je ze niet of nauwelijks.

Toch zijn er voor deze tijd van het jaar nog verrassend veel wespen actief. Een inventarisatie onder ongediertebestrijders laat zien dat mensen in deze periode bovengemiddeld veel wespennesten tegenkomen. Sinds half september is het topdrukte en zelfs nu, diep in oktober, zijn de bestrijders nog dagelijks onderweg.

Wat betreft wespen was dit overigens geen bijzonder druk jaar, blijkt uit de inventarisatie. Door het natte begin van de zomer was het eigenlijk een heel slecht jaar voor bestrijders, maar in september trok het wel weer flink aan.  Alleen vorig jaar was het veel drukker, bijvoorbeeld over het geheel genomen


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.