Wespen

Wespen zijn voornamelijk vleeseters. Met name de vliegspieren in het borststuk van vliegen en ook bijen zijn voor hen interessant. De kop, poten, vleugels en het achterlijf bijten ze eraf. In het nest wordt het vlees vermalen en aan de larven gevoerd. Als tegenprestatie braken de larven zoet suikerhoudend vocht op. De volwassen wespen likken dat op. Het geeft hen weer de nodige energie om te vliegen. In augustus komen de wespen op menselijke zoetigheid af. Dit heeft een biologische oorzaak. 

 

In het nest slaat dan de verhouding volwassen wespen t.o.v. de larven om. Het fors gegroeide aantal volwassen wespen krijgt dan niet meer genoeg zoetigheid van het krimpend aantal larven. Gevolg is dat er een tekort aan suikers in het nest ontstaat. Dat tekort vullen de volwassen wespen aan door zoetigheid buiten het nest te zoeken.

 

De aanvliegroute van wespen verraadt de locatie van een wespennest. Ziet u meerdere wespen in en uitvliegen op een vaste plek? Dan zit daarachter waarschijnlijk een wespennest. 

 

Het dichtmaken van de ingang met papier, kit of iets dergelijks is een veelgemaakte fout. De wespen worden hierdoor verstoord, worden agressiever en met een beetje pech heeft u de wespen bij u binnen zitten, omdat ze een nieuwe ingang hebben gemaakt in uw huis. 

 

Dus heeft u last van een wespennest? Neem geen risico, maar laat de professional u er vakkundig van afhelpen.

 

Wespen overlast