Zilvervisjes/papiervisjes

Het zilvervisje of papiervisje komt verspreid voor in huizen of gebouwen. Het zilvervisje leeft een verborgen leven, en is erg lichtschuw. Het wordt in Nederland alleen in gebouwen aangetroffen en niet in de vrije natuur. Het zilvervisje is een liefhebber van vochtige ruimten. Keuken, douche en badkamer behoren tot de ruimten met een hoge luchtvochtigheid en zij zullen daar dan ook het meest worden aangetroffen. 

 

De schade die zilvervisjes veroorzaken is meestal gering. Behangstijfsel, oud, vochtig en licht vergaan behang wordt door hun gebruikt. Ook dode insecten worden door hun geconsumeerd, evenals lijm voor het inbinden van boeken. De schimmels die eventueel in vochtige ruimten ontstaan eten ze op. Ze zijn vaak te vinden achter het aanrechtkastje en de omgeving van de watermeter. 

 

Zilvervisjes houden van luchtvochtigheid. Als u last heeft van zilvervisjes is het dan ook belangrijk om de luchtvochtigheid tussen de 40% en 60% te houden. Ook kunt u ingangen voor de zilvervisjes afsluiten, zoals kieren. 

 

 

Wat kunnen wij doen? 

Als wij de overlast hebben gevonden, maken we gebruik van lokaas druppels of gif.