Kakkerlakken

De kakkerlak is de meest voorkomende plaag van de wereld. Kakkerlakken zijn oorspronkelijk afkomstig uit de tropen en kunnen dus in de verpakkingen van tropische producten zitten. Ook kunnen kakkerlakken voorkomen in verhuisdozen, inpakdozen van de supermarkt en in tweedehands goederen. Kakkerlakken kunnen ook simpelweg meeliften met kleding of bagage. 

 

Kakkerlakken kunnen zich heel snel voortbewegen, zelfs over het plafond, muren en andere gladde oppervlakken. Als kakkerlakken éénmaal binnen in een woning zijn, zoeken zij een donkere schuilplaats. Op een donkere, warme en vochtige plek kunnen zij gemakkelijk overleven en zich voortplanten. 

 

Kakkerlakken voeden zich met vele soorten menselijk voedsel en op organisch materiaal. Toch kunnen kakkerlakken in een schone, hygiënische woning overleven. De volwassen kakkerlak kan namelijk 40 dagen zonder voedsel. Kakkerlakken kunnen zich snel voortplanten en daarom kan dit een erg vervelende plaag worden. Daarom is het belangrijk om een professional in te schakelen.